Tensi-Rekreál Sport
Ha a megszokottnál többre vágysz!
+36-1-345-1536 Kapcsolat
smiley-happy smiley-sad smiley-wink smiley-surprised smiley-questioning idojaras-esos idojaras-felhos idojaras-havazas idojaras-kodos idojaras-napos idojaras-szakadozott-felhos idojaras-viharos idojaras-zaporos

Hajtány-, azaz DREZINATÚRA a SÓGOROKNÁL

Egynapos kirándulás - Hajtánytúra Burgerlandban, soproni városnézéssel

Autóbuszos ajánlatok
1 nap indulásig

Időpont: 2020. júl. 05. és szept. 19.

Részvételi díj: 11 900 Ft/felnőtt

Utastájékoztató

Pedálozás a síneken! Amint elérjük Felsőpulyát „sínen vagyunk”, azaz indul a hajtány móka, ami nem csupán különc kerékpáros kaland síneken, sokkal inkább sajátos élménytúra.
Drezinákra pattanunk és egy vidám, 23 km-es túra veszi kezdetét! Út közben romantikus kis falvak, és mindenféle csábító állomások mellett visz utunk. Az útvonal szőlőskertekkel, napraforgós mezőkkel tarkított árnyékos erdőkön, szemet gyönyörködtető mezőkön és romantikus falvakon vezet. Aki szeret a természetben kerékpározni, szereti a vasutat, és szeretné átélni az önálló vonatozás élményét, annak itt a helye! Lesz vasutas hangulatú büfé, csapolt sörrel, borozó, kávézó, cukrászda friss almás rétessel, drezina kenyérrel.
Az állomásokon félreteheted a hajtányt és kedvedre kiszállhatsz körülnézni!

Végre egy hely, ahol nem érdemes túlhajtanod magad, hiszen annyi lesz a látni és enni-, innivaló!

Részvételi díj: 11 900 Ft/fő. 
A részvételi díj tartalmazza: az utazást autóbusszal és a túravezetés díját.
A részvételi díj nem tartalmazza: az étkezést, a hajtány bérleti díját, ami kb. 22 €/fő, (a 4 személyes: 80 €/hajtány) és az utasbiztosítást 

Időpontok: 2020. július 5., vasárnap és szeptember 19., szombat
Utazás: autóbusszal.
Útvonal: Budapest, Győr, Kapuvár, Sopron, Oberpullendorf, Horitschon.
Távolság: Budapest – Oberpullendorf  kb. 230 km, Hajtánytúra távja kb. 23 km.

Túra részletei

Találkozás: 6:30-kor Budapesten, a BAH csomópontnál. Indulás: 6:45-kor.
Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Oberpullendorfig, ahová várhatóan 10 órára érkezünk meg.
Megérkezés után átvesszük az előre lefoglalt hajtányokat, megismerkedünk a sínbiciklikkel (drezinákkal), majd a biztonságtechnikai oktatás után máris indulhat a nagyszerű kaland a vasútvonalon!


A túra során a napsütötte Közép-Burgenland vadregényes tájain kirándulhatunk, szőlőskertek, napraforgóföldek, árnyas erdőségek és romantikus falvak mentén. Számtalan felfedeznivaló is tárul elénk: hangulatos kis fazekas múzeum, modern építészeti múzeum, valamint egy kiállítás A természet nyomában címmel egy festői kastélyban. Menetközben idilli pihenőhelyek és tágas grillezőhely csábít időzésre.

A kulináris élményekről három állomás is gondoskodik, amely mindenféle finomságokkal várja a vendégeket a kiadós uzsonnáktól kezdve az ínyenceknek kedvező különlegességekig.
Finom cukrászati termékek és ízletes fagylalt várja a kirándulókat a pályaudvar saját cukrászdájában, kávézójában.

Biciklinyergek, értelemszerűen fixre szerelt biciklikormány: ezek várják a hajtókat. A meglepően széles, a normál európai sínpár teljes szélességét elfoglaló hajtány közepén egy kétszemélyes pad vár két további utast - ők biztonsági övet is kaptak. A pad mögött nyílt csomagtartó trepni várja a pakkot; mivel a hajtány különösebb rázkódás nélkül fut a síneken, a lazán idehajított táska sem tud lepottyanni menet közben.


A 23 kilométeres pálya akár három órán belül teljesíthető. Mégis érdemes egy egész napot rászánni erre a kirándulásra, Burgerland megéri az időt. Hangulatos, állomásépületekben kialakított restikben lehet enni-inni, a gyerekek négy különböző játszóteret próbálhatnak ki az állomásokon. (Ilyenkor a hajtány elejét megemelve, a drezinát félrehúzva lehet átmenetileg kiállni a forgalomból.)

Célállomásra megérkezve nekünk nem kell gondoskodni a vissza transzferről, mert ott vár minket a buszunk.
Beszállunk és kényelmesen elhelyezkedve, kipihenjük a pedálozás fáradalmait, hogy legyen még erőnk, lendületünk egy rövid városnézésre Sopron belvárosában.

A városnézés után a találkozó 18 órakor lesz, majd utána élményekkel átitatva, boldogan süppedhetünk bele a kényelmes ülésekbe a hazautazáshoz.

Várható érkezés Budapestre 20:30 körül lesz.

Fontos tudnivalók

Fontos !!! A hajtány kialakításától függően egyszerre 4, 5, 8, 10 és 12 fő utazhat a különleges szerkezeteken, amelyeket ugyanúgy pedálokkal kell hajtani, mint a kerékpárokat. Ezért kérjük már a jelentkezéskor feltüntetni, hogy ki milyen típusúba szeretne utazni, esetleg az összeülési igényeket jelezni.

Figyelem, utasbiztosítás nélkül ne indulj útnak! Irodánkban vagy weboldalunkon EUB biztosítás köthető.

Az úton Veled tart:
Stéger András
Rekreál Aktív Kft ügyvezetője,
nemzetközi minősítésű síoktató,
túravezető
A két síszezon között csak úgy tudom elviselni az átmeneti napokat, hogy egyik nyeregből a másikba szállva, lovastúrákat vezetek vagy éppen lovaglást oktatok kicsiknek és nagyoknak. De sokszor találnak kerékpár nyergében vagy a kenu ülésben, amint gyönyörű tájakra kalauzolom el a velem túrázókat. Hobbimnak a fotózásnak köszönhetően, nagyon sok szép képet találtok a túrákról a Galériánkban is. Bemutatkozás »
A változás jogát fenntartjuk.
Még van szabad helyünk
Jelentkezési határidő:
2020. július 01.
Stéger Nusi
kiutazási referens
Hasznos linkek
Utastájékoztató
Árfolyamok
EUR 351.59
USD 311.53
CZK 13.2
RON 72.71
HRK 46.5
CHF 330.19